Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΔΕ για τον ναζιστικό χαιρετισμό του διοικητή του Α.Τ. Ύδρας


Φωτογραφία-ντοκουμέντο απεικονίζει τον αστυνομικό διοικητή της Ύδρας να χαιρετά ναζιστικά μπροστά από χιτλερικά σύμβολα.

Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε χθές στο «Εθνος της Κυριακής» απεικονίζει τον αστυνομικό διοικητή του νησιού να χαιρετάει ναζιστικά μπροστά από το τρένο της χιτλερικής Γερμανίας στο μουσείο συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη δημοσιότητα ο εν λόγω αστυνομικός, καθώς, στο παρελθόν έχουν γίνει ξανά έρευνες εις βάρος του. Στο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες ότι παρέστη και πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ενώ η ΕΔΕ που είχε πραγματοποιηθεί τότε δεν τον καταδίκασε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως πέρα από τις φιλοχουντικές του απόψεις που ήταν γνωστές στους ανωτέρους του, στο παρελθόν είχε - σύμφωνα με την αστυνομία - βιαιοπραγήσει σε βάρος συναδέλφου του και για τον λόγο αυτό του είχε επιβληθεί καθυστέρηση βαθμού.

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η φωτογραφία έχει τραβηχθεί τον Μάρτιο του 2011.
Από τον Ιούλιο είναι σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την οποία έχει διατάξει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε βάρος του αστυνομικού διοικητή Ύδρας, ωστόσο δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του λόγω του ότι δεν διαπιστώνεται η τέλεση κάποιου αδικήματος. Παρ' όλα αυτά, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διατάχθηκε η μετακίνηση του αστυνομικού από την Ύδρα, η οποία όμως επίσης εκκρεμεί λόγω του ότι ο αστυνομικός έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου