Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τους έγκλειστους μετανάστες στα κέντρα κράτησης

Αναδημοσίευση από το blog της συνέλευσης No Lager_party οικονομικής ενίσχυσης για τους έγκλειστους μετανάστες στα κέντρα κράτησης

_νταμάρι φιλοππάππου _παρασκευή 26/9 _23.00


 


Η συνέλευση no lager, στον 1,5 χρόνο λειτουργίας της, επιχειρεί να δομήσει μια οργανωμένη -λόγω και έργω- αντίθεση απέναντι στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ταυτόχρονα με την υποστήριξη/αλληλεγγύη στους αγώνες που δίνουν οι ίδιοι οι μετανάστες μέσα κι έξω απ’ τα συρματοπλέγματα. Αυτό σημαίνει τη μεθοδική και σταθερή αντιπληροφόρηση για το θέμα, τη θεωρητική του επεξεργασία, την ανάδειξη του λόγου των ίδιων των μεταναστών/τριών, την πολιτική, νομική και οικονομική στήριξή τους, την επικοινωνία και το συντονισμό με ανάλογες πρωτοβουλίες σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, και φυσικά τη δράση στο δρόμο.

Στο πλαίσιο αυτό και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν έντεκα εκδηλώσεις ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις της Αθήνας και της περιφέρειας με μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τους εξεγερμένους μετανάστες της αμυγδαλέζας. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (900 ευρώ), μαζί με επιπλέον υλική στήριξη από τη συνέλευση, παραδόθηκαν στους κρατούμενους της εξέγερσης της αμυγδαλέζας κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στους τόπους κράτησης (αστυνομικά τμήματα, φυλακές, κέντρα κράτησης). Eπιπλέον χρηματικό ποσό δόθηκε για την οικονομική στήριξη των συλληφθέντων μεταναστών έξω από την ΑΣΟΕΕ στις 8/04/14. Επίσης στηρίχτηκαν οικονομικά (375 ευρώ) μετανάστες που παραμένουν έγκλειστοι πλέον του 18μηνου και οι οποίοι είχαν προσφύγει δικαστικά για την απελευθέρωσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου