Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης στις γειτονιές


Αναδημοσίευση από το blog ενημέρωσης για τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη

(Βλ. και το σχετικό κάλεσμα της Συνέλευσης της Πλατείας Κερατσινίου Δραπετσώνας και του αυτο-οργανωμένου χώρου αλληλεγγύης & ρήξης 'Ρεσάλτο')
 
Λευτεριά στο λαό 

Θάνατος στο φασιμό

Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στη γειτονιά μας, στο Κερατσίνι. Η 18η Σεπτέμβρη αποτελεί μέρα ορόσημο για την πόλη μας και τους κατοίκους της, για τους νέους και τις νέες, για όσους και όσες μάχονται ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει.


Ένας χρόνος μετά και ενώ όλα φαίνονται να έχουν αλλάξει στην πραγματικότητα είναι ακριβώς ίδια. Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπάθησε να μας πείσει ότι χτυπάει τους νεοναζί εγκληματίες κλείνοντας τους ηγέτες τους στη φυλακή, όμως μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα μνημόνια πάνε μαζί με την βία, την καταστολή, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, το σεξισμό, τη ξενοφοβία και την καταπίεση.
 

Ένα χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου από το φασίστα Ρουπακιά, υπό την καθοδήγηση του βουλευτή των νεοναζί Γιάννη Λαγού, η δικαιοσύνη αθώωσε τους δουλέμπορους της Μανωλάδας και τους μπράβους τους. Ένα χρόνο μετά την επίθεση στους συνδικαλιστές την Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης το εθνικιστικό–εργοδοτικό σωματείο της Χρυσής Αυγής παίρνει σάρκα και οστά, δείχνοντας τη στενή σχέση της με το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
 

Ένα χρόνο μετά, μετανάστες και πρόσφυγες έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από τα «παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια και τις μαύρες μπλούζες». Την ίδια τύχη είχαν δεκάδες ομοφυλόφιλοι, που προπηλακίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από φασίστες σε γειτονιές της Αθήνας. Ένα χρόνο μετά, οι προφυλακισμένοι ηγέτες της νεοναζιστικής συμμορίας, έβγαλαν τα ρούχα της φυλακής και φόρεσαν κοστούμια για να ορκιστούν ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αμετανόητοι και εριστικοί, προκαλώντας, τραμπουκίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά. Ένα χρόνο μετά, αυτή η Κυβέρνηση, συνεργάτης των νεοναζί, έκοψε και έραψε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στα μέτρα της. Προετοιμάζει την αλλαγή του ποινικού κώδικα, ποινικοποιώντας το φρόνημα και την αντίσταση στο σάπιο πολιτικό σύστημα που εκτρέφει τα μνημόνια και τους φασίστες, ενώ οι μεγαλοωφειλέτες και οι καταχραστές δημοσίου χρήματος πέφτουν στα μαλακά.

Ένα χρόνο μετά, ο δικός μας Σεπτέμβρης είναι μήνας αντιφασιστικής δράσης στις γειτονιές!
 

Με δράσεις που έχουν σκοπό να αποκαλύψουν τον πραγματικό αντιλαϊκό ρόλο της Χρυσής Αυγής και της φασιστικής ιδεολογίας, την στενή σχέση των νεοναζί με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού. Δράσεις που ανοίγουν μέτωπο με τις ρίζες του φασισμού στην κοινωνία, με τις πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και πνίγουν πρόσφυγες στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι. 

Ένα χρόνο μετά, συντονιζόμαστε και αντιστεκόμαστε στην φασιστική παρουσία σε χώρους δουλειάς, συλλόγους, σχολεία, και γειτονιές. 


Απονομιμοποιούμε τους απογόνους του Χίτλερ στη λαϊκή συνείδηση και τη νεολαία. Ο δικός μας δρόμος προβάλλει την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα. Προτάσσουμε τον κοινό αγώνα ντόπιων και ξένων εργατών απέναντι στην φτώχεια ,την ανεργία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μόνο το εργατικό-λαϊκό κίνημα μπορεί να ξεριζώσει τον φασισμό και τους φασίστες από τις γειτονιές μας, χωρίς αναμονές και αναθέσεις, κόντρα στις λογικές δημοκρατικών τόξων και «δύο άκρων», χωρίς να αφήνουμε την «υπόθεση» στον όψιμο κρατικό αντιφασισμό. Σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχολείο, κάθε γειτονιά οργανώνουμε αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης. 


Απαιτούμε την τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων
http:antifasistikos-septembris.blogspot.gr
antifasistikos.septembris@gmail.com


 

Συμμετέχουμε στις δράσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη:

Σάββατο 13 Σεπτέμβρη
Πέραμα
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Αντιφασιστική Μέρα
Εργαστήρι Stencil 5:30 μμ
Συζήτηση 6:00 μμ
“Αίτια για την έξαρση του φασιστικού φαινομένου. Τρόποι και μορφές δράσης για
να εξαλείψουμε του ναζί απο τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία και τις γειτονιές μας.”
Ομιλητές:
• Περικλης Κοροβέσης, συγγραφέας
• Άντα Ψαρρά, δημοσιογράφος
• Εργαζόμενος Ζώνης
• Εκπαιδευτικός

Συναυλία 8:30 μμ
• RADIOSOL
• Group PάrΩdy
• Φράξια | DUOYU
• Tension Horror
• MONIMOS KATOIKOS

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη
Κερατσίνι

Παναγή Τσαλδάρη, 6:00 μμ
Αντιφασιστική Πορεία

Κυριακή 21 Σεπτέμβρη
Κερατσίνι

Πάρκο Σελεπίτσαρι
Αντιφασιστικό Φεστιβάλ
(εκδηλώσεις, συνέλευση, συναυλία)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου