Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μικροφωνική σήμερα στις 19:00 στον Αγ. Λάζαρο, καταγγελία για τα χθεσινά επεισόδια και την κρατική καταστολή

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΥΡΩΝΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, 16/9

Χθες το βράδυ, μετά το τέλος της μαζικής αντιφασιστικής πορείας που έγινε στον Βύρωνα, και λίγο πριν αρχίσει η προγραμματισμένη αντιφασιστική συναυλία στο πάρκο της Αγ. Τριάδας, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα έκαναν προσαγωγές ατόμων που προσέρχονταν στο χώρο της συναυλίας. Μέχρι τότε, και γενικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, δεν είχε συμβεί τίποτα που να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για μια τέτοια κατασταλτική ενέργεια. Όπως φάνηκε όμως, τα συγκεκριμένα ‘όργανα της τάξης’ δε χρειάζονταν την παραμικρή αφορμή, αφού το προκλητικό, κουτσαβάκικό τους στυλ πρόδιδε ακόμα και στον πιο αφελή την πρόθεσή τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα.

Όταν σύντροφοι και συντρόφισσες από το χώρο της συναυλίας αντέδρασαν στις προσαγωγές, οι Δελτάδες απάντησαν με 5 ή 6 βομβίδες κρότου λάμψης, τις οποίες έριξαν μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων τραυματίζοντας ορισμένους. Μέσα σε αυτούς και ο δήμαρχος Βύρωνα καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι που πήγαν να ζητήσουν το λόγο των προσαγωγών. Για να δείξουν μάλιστα πόσο τσαμπουκάδες είναι, έκαναν ακόμα δύο προσαγωγές. Αποσύρθηκαν προς την πλατεία Δεληολάνη, και μετά από λίγη ώρα άφησαν όλους τους προσαχθέντες ελεύθερους, αποχωρώντας κυνηγημένοι από τον Βύρωνα με απειλές του στυλ «μουνιά, θα ξανάρθουμε», σε μια επίδειξη του πώς αντιλαμβάνονται τη ‘νομιμότητα’ οι δυνάμεις καταστολής του ελληνικού κράτους-τρομοκράτη.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μια μεμονωμένη ακρότητα κάποιων τραμπούκων μπάτσων. Δείχνει, αντίθετα, όχι μόνο πόσο πολύ έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια ο κρατικός αυταρχισμός, αλλά και ποιος θα είναι από δω και πέρα ο τρόπος διαχείρισης όσων δεν κάθονται παθητικά στον καναπέ τους, δεν κοιτάζουν την πάρτη τους, και δεν περιμένουν στωικά να φάνε κάνα ψιχουλάκι από τους καρπούς του ελληνικού ‘success story’. Η αστυνομία θα λειτουργεί ως ένας μόνιμος στρατός κατοχής στις γειτονιές μας, ως μια συμμορία από ένστολους φασίστες η οποία θα εξοπολύει καθημερινά έναν πόλεμο ελέγχου κατά των φτωχών, στοχοποιώντας όλους όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται, είναι όρθιοι: να ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να μας περάσουν.

Αν ανεχτούμε μια τέτοια εξέλιξη, τότε θα στρώσουμε το δρόμο στις επόμενες κρατικές δολοφονίες.

Να μη συνηθίσουμε την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στις γειτονιές μας. 
Να μην τους επιτρέψουμε να μας τρομοκρατούν ανενόχλητοι. 
Να ορθώσουμε ενάντια στην κρατική καταστολή τις συλλογικές μας απαντήσεις.

Οι δρόμοι ανήκουν σε μας, στους αγωνιστές, στους φτωχούς, στους αποκλεισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου