Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Προκήρυξη Α.Π.Β


Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Βύρωνα
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Πώς να ξεχάσουμε το αίμα του Παύλου Φύσσα, του νεαρού Σαχζτάτ Λουκμάν όπως και εκατοντάδων άλλων μεταναστών που είναι ακόμη νωπό στα χέρια των μαχαιροβγαλτών της Χ.Α. Όπως νωπή είναι και η μνήμη (και θα’ ναι πάντα) των δολοφονιών στην κατοχή από τους ταγματασφαλίτες, χίτες και δοσίλογους.


Πώς να ξεχάσουμε την αθωωτική απόφαση για τους μπράβους και τον μεγαλοεπιχειρηματία της «φράουλας με αίμα» στη Μανωλάδα που πυροβόλησαν τους εργάτες από το Μπαγκλαντές, τους σκλάβους του 21ου αιώνα, όταν αυτοί ζήτησαν τα μεροκάματά τους. Την απόφαση την ίδια μέρα, του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, να μπει στο αρχείο η υπόθεση των ευθυνών των λιμενικών για τους νεκρούς στο Φαρμακονήσι. Τις πρόσφατες ομοφοβικές επιθέσεις, όπως και την επίθεση στο Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών. 

Το αίμα των θυμάτων της φασιστικής και ρατσιστικής βίας δεν έχει στεγνώσει και τα εγκλήματα συνεχίζονται ακόμη όπως έδειξαν οι τελευταίες επιθέσεις στο Παγκράτι στα Πατήσια και τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας αλλά και στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Στα Πατήσια κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του ο Μαλίκ Σαφράζ και μόλις μερικά μέτρα από τη ΓΑΔΑ μαχαιρώθηκε με πολλαπλά τραύματα ο Ιρανός πρόσφυγας Ασκάν Νατζαφί.
Μετά τη δολοφονία, η θεαματική επανανακάλυψη του μπαγιάτικου φακέλου της Χρυσής Αυγής, η οποία μέχρι πρότινος προσέφερε τις κοινοβουλευτικές και παρακρατικές της υπηρεσίες, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως ένα ακόμα τέχνασμα που εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους του κράτους έκτακτης ανάγκης. Να διασπάσει και να εγκολπώσει την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής, να καρπωθεί τον αντιφασισμό αδειάζοντάς τον από την κινηματική εμπειρία που τον γέννησε και τον θρέφει, να παρουσιαστεί ως η λυτρωτική δύναμη απέναντι στον αλληλοσπαραγμό των «άκρων». Με λίγα λόγια, να τσιμεντώσει την κυριαρχία του ενόψει και των νέων βάρβαρων μέτρων που ετοιμάζει και να ισχυροποιήσει το μονοπώλιο της βίας του απέναντι σε όσους αντιστέκονται.
Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως. Ο φασισμός δεν εξαντλείται στη Χρυσή Αυγή και σε όποιο αναλώσιμο στέλεχός της. Ούτε καν στον κρατικό μηχανισμό, τον στελεχωμένο από ακροδεξιά και φιλοφασιστικά στοιχεία. Είναι ο διάχυτος φασισμός και η συντηρητικοποίηση της ίδιας της κοινωνίας που σιγοντάρει στον νέο ολοκληρωτισμό. Όλοι όσοι νομίζουν ότι θα γλιτώσουν πατώντας εκείνους που βρίσκονται πιο κάτω. Όλοι όσοι ουρλιάζουν για ασφάλεια και ζητάνε περισσότερη αστυνόμευση στις γειτονιές μας, ενώ κατά τ’ άλλα κάθονται στ’ αυγά τους και κοιτάζουν την πάρτη τους. Η πλύση εγκεφάλου, επίσης, που προωθούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο. Αβαντάρει τους εθνικιστές και τα ψέμματα που διαδίδουν. Για την ανεργία και την φτώχεια δεν φταίει η ανάγκη του κεφαλαίου για φτηνά μεροκάματα, αλλά οι μετανάστες εργάτες, οι...ανθέλληνες απεργοί και αγωνιστές.
Ο αντιφασισμός είναι υπόθεση όλων των ανθρώπων που βιώνουν τον φασισμό καθημερινά: Των εργαζομένων (ντόπιων και μεταναστών) που γύρισαν στον 19ο αιώνα, των ανέργων, των νέων που βλέπουν τον ζόφο να γιγαντώνεται, όλων εκείνων που βρίσκονται στο στόχαστρο επειδή διαφέρουν ή αντιστέκονται. Είναι δικός μας, καθημερινός αγώνας.
Στους χώρους δουλειάς, στην ουρά του ΟΑΕΔ, στα σχολεία, στο καφενείο κανένα ρατσιστικό σχόλιο να μη μένει αναπάντητο. Στο λεωφορείο, στους δρόμους της γειτονιάς κανένας μόνος του απέναντι σε φασιστικούς τραμπουκισμούς. Απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες τους, φτιάχνουμε αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Στις γειτονιές της προσφυγιάς, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, της ανεργίας και της αλληλεγγύης, οι φασίστες και οι υποστηρικτές τους δεν είναι απλά ανεπιθύμητοι αλλά εχθροί.
ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Η απραξία είναι συνενοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου