Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο εξεγερμένος άνθρωπος της Αμυγδαλέζας


Αναδημοσίευση από το blog της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας ενάντια στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Κάλεσμα για την πορεία της Παρασκευής (31 Οκτώβρη) στη Βικτώρια και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια τη Δευτέρα (3 Νοέμβρη)

Τον Αύγουστο του 2013, δεκάδες κρατούμενοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, εξεγείρονται ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και στην ήδη παρατεταμένη κράτησή τους.


Τη στιγμή που τα καθεστωτικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πολλούς τραυματισμένους αστυνομικούς η ένταση της καταστολής επεκτεινόταν στοχεύοντας τα σώματα των μεταναστών και τη γυμνή από δικαιώματα ζωή τους.

Τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη οι 65 από τους εξεγερμένους της Αμυγδαλέζας δικάζονται με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, σε μία δίκη που στόχο έχει όχι μόνο την τιμωρία των μεταναστών αλλά και την πρόληψη μελλοντικών αντιστάσεων, εφαρμόζοντας για ακόμη μία φορά το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Δεκαπέντε μήνες μετά, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όχι μόνο λειτουργούν ακόμα αλλά διευρύνουν όλο και περισσότερο την αοριστία της κράτησης των μεταναστών. Οι κρατούμενοι βρίσκονται σε μία κατάσταση εκτός νόμου, χωρίς καμία νομική εγγύηση και έλεγχο, με το δίχτυ της εξαίρεσης να περιβάλλει την ίδια την ύπαρξη και την ελευθερία τους. Η πολιτική της έκτακτης ανάγκης που οικοδομεί έναν νέο ολοκληρωτισμό με άξονα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποτελεί μία ρύθμιση που αγκαλιάζει εν δυνάμει όλη την κοινωνία. Η οριστική κατάργηση των στρατοπέδων απαιτεί μία διευρυμένη κοινωνική αναμέτρηση ενάντια στην κατάσταση εξαίρεσης και τον αποκλεισμό.

Αυτό που μας συνδέει με τους μετανάστες είναι η ίδια η στέρηση της ελευθερίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας και δε διαπραγματευόμαστε τίποτα λιγότερο από το δικαίωμα στην αντίσταση απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης.

Την Παρασκευή 31 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης στην πλατεία Βικτωρίας και τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη στις 9 π.μ. στεκόμαστε στο πλευρό των κατηγορούμενων μεταναστών, με συγκέντρωση στα δικαστήρια Δέγλερη. 

  • Άμεση απελευθέρωση όλων των κατηγορουμένων
  • Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου