Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Εμπρηστική επίθεση φασιστών σε σπίτι μεταναστών στην Πάτρα


Αναδημοσίευση από το tvxs
12/08/14

Πάτρα: Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών

Μια ομάδα περίπου έξι ατόμων επιτέθηκαν σε σπίτι, κοντά στο παλιό εργοστάσιο χαρτοποιίας «Λαδόπουλου», στην Πάτρα, όπου είχαν βρει προσωρινή στέγη μετανάστες. Οι δράστες, που έφτασαν στο σημείο με μηχανάκια και σύμφωνα με τις πληροφορίες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πέταξαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς.


Από το θόρυβο της έκρηξης ξύπνησαν οι περίοικοι που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε όλο το σπίτι, αλλά και σε γειτονικά σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία για την εμπρηστική επίθεση και έλαβαν καταθέσεις από τους γείτονες.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί προκύπτει πως τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ρατσιστικά. Οι αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτιμούν πως από την αξιοποίηση των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει θα μπορούσαν να εντοπίσουν τους δράστες.

Σημειώνεται πως στην περιοχή έχουν καταφύγει τους τελευταίους μήνες αρκετοί μετανάστες, που αναζητούν ένα προσωρινό καταφύγιο και προσπαθούν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στην Ιταλία. Μετά την εμπρηστική επίθεση η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου