Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Επίθεση φασιστών στην κατάληψη Κουβέλου


η στιγμή της επίθεσης

Χθες (1η Αυγούστου) το απόγευμα ομάδα 100 περίπου φασιστών επιτέθηκαν στην Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι. Έφτασαν εκεί μετά από μοτοπορεία που είχαν οργανώσει από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο προς τα νέα γραφεία τους στο Μαρούσι.

Η επίθεση των φασιστών αποκρούστηκε με επιτυχία από τους συντρόφους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην κατάληψη.οι φασίστες απωθούνται

Αφού οι φασίστες απωθήθηκαν από τους συντρόφους, η κατάληψη περικυκλώθηκε από δυνάμεις καταστολής, οι οποίες απομακρύνθηκαν αργά το βράδυ. 

Η αστυνομία στη Λεωφόρο Σπατών, αρκετή ώρα μετά την επίθεση, προσήγαγε κάποιους από τους Ναζί, τους οποίους άφησε φυσικά αργότερα ελεύθερους. 

Για άλλη μια φορά, οι Ναζί επιτέθηκαν με τη διακριτική συνδρομή των ΜΑΤ σε έναν αυτοδιαχειριζόμενο χώρο.

Για άλλη μια φορά, όμως, η συλλογική αυτοάμυνα των αντιφασιστών τους έτρεψε σε φυγή.

Βλ. τη σχετική ροή ειδήσεων από το Athens Indymedia εδώ και εδώ.

Μετά τα γεγονότα η Κατάληψη Κουβέλου έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:
(αναδημοσίευση από το Athens Indymedia)

ΣΗΜΕΡΑ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 100 ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΣ, ΕΠΑΥΛΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 30 ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ (ΣΤΥΛΙΑΡΙΑ – ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ, ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΓΚΛΟΠ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΚΛΠ). ΟΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΜΑΤ – ΔΕΛΤΑ) ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ (15 ΛΕΠΤΑ) ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΙΩΔΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΗ (ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ) ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ Ι.Χ. ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ, ΕΝΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΕΛΑΦΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ.

ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου