Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο καλά …


(Αφίσα που κολλήθηκε στον Βύρωνα και το Παγκράτι, Οκτώβρης 2018)

Τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο καλά …

Γίναν τα στρατόπεδα ανθρωπιστικά


Η Μόρια είναι το χειρότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ευρώπη. Το χειρότερο. Και στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ούτε «ροές» έχει η Μόρια μέσα, ούτε «πρόσφυγες» γενικώς και αορίστως. Έχει εργάτ(ρι)ες χωρίς χαρτιά. Κι αυτό δεν είναι μυστικό για κανέναν.


Η ύπαρξη αυτού του στρατοπέδου είναι μια κατάφωρη απόδειξη του πόσο πάει να υποτιμηθεί η τάξη μας και οι ζωές μας. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει τη σύνδεση ανάμεσα στη Μόρια, τη βιομηχανική ζώνη της Αττικής, και τα μεγάλα αστραφτερά εμπορικά κέντρα στην Αθήνα, ας πάει να ρωτήσει το αφεντικό του που την καταλαβαίνει μια χαρά.

Αυτοί που έστησαν τη Μόρια, και το αρχιπέλαγος των στρατοπέδων αυτού του είδους, δηλαδή το ελληνικό κράτος, οι τωρινοί Συριζανέλ διαχειριστές του, και οι ευρωπαίοι συνεταίροι του, μας λένε ότι κινδυνεύουμε από την «ανασυγκρότηση της άκρας δεξιάς», τους παράφρονες «νοσταλγούς του Χίτλερ», και την επιστροφή του Άδωνι. Ενώ εκείνοι είναι, βλέπεις, πιο «ανθρωπιστές», αφού συνδυάζουν με επιτυχία τα πογκρόμ με τις ΜΚΟ.

Εμείς ξέρουμε, ή τουλάχιστον με όσα έχουν γίνει θα έπρεπε να ξέρουμε, ότι ο φασισμός δεν είναι μια ιστορία που κυρίως έχει να κάνει με «παράφρονες» ακροδεξιούς. Ο φασισμός είναι μια εκστρατεία, και σε επίπεδο κράτους και σε επίπεδο δρόμων, υποτίμησης των ζωών μας που φτάνει ως την εξόντωση.


Η Μόρια είναι ένα στιγμιότυπο αυτού του αιματηρού έργου που στην Ελλάδα εξελίσσεται πολύ καιρό τώρα, από το ελληνικό κράτος, το ελληνικό κεφάλαιο, και όσους συντάσσονται μαζί τους. Σε αυτό το έργο πρέπει να πάρουμε θέση. Ενάντια και χωρίς παραμυθιάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου