Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση της ταξιαρχίας Leon Sedov από τη Συρία για την 1η Μάη


Δημοσιεύουμε παρακάτω ένα κείμενο από την ταξιαρχία Leon Sedov στη Συρία γιατί θεωρούμε πως, όποιες κι αν είναι οι ενδεχόμενες διαφωνίες μας, είναι σημαντικό να αναδειχθούν και άλλες πτυχές του συριακού εμφυλίου, πέρα από τις γεωπολιτικές, που φαίνεται να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μέχρι τώρα στις σχετικές συζητήσεις. Η Συρία δεν είναι απλώς ένα πεδίο βολής για αντιμαχόμενες πολεμικές μηχανές. Πριν η σύρραξη εξελιχθεί σε ένοπλη, αλλά και κατά τη διάρκεια του πολέμου, υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν κοινωνικοί αγώνες. Εκτός από τους διάφορους δολοφονικούς στρατούς, υπάρχουν και πολλοί αγωνιζόμενοι άνθρωποι που εναντιώνονται στην πολιτική καταπίεση και διεκδικούν συλλογικά μια καλύτερη ζωή.

Από την κατεστραμμένη Συρία
Από το κατασφαγμένο Αλέππο
Ανακοίνωση σοσιαλιστών επαναστατών της ταξιαρχίας Leon Sedov

Να σταματήσουμε τη γενοκτονία και την εξολόθρευση των μαζών της συριακής επανάστασης από τον Ομπάμα, τον Πούτιν και τον Άσαντ!

Eτοιμάστηκε μια επίθεση: είδαμε τον Πάπα να επισκέπτεται τα προσφυγικά στρατόπεδα στην Ελλάδα όπου το κράτος μεταχειρίζεται τις αδερφές και τους αδερφούς μας χειρότερα από ζώα. Αυτή η κίνηση αποσκοπούσε να πείσει τον κόσμο πως το ελληνικό κράτος και ο "Πάπας των φτωχών" είναι σύμμαχοι των κατατρεγμένων και όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή.


Από την άλλη, μπορούσαμε να μυρίσουμε το μίσος της Μέρκελ να ξεχειλίζει όταν έφτασε κοντά στα σύνορα της χώρας μας - μαζί με το υπουργικό της συμβούλιο - και ανακήρυξε την Τουρκία "ασφαλή χώρα" για εκατομμύρια Σύρων αδερφών μας που βρέθηκαν εκεί έχοντας χάσει τα πάντα εδώ, που χρησιμοποιήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο σαν μισθωτοί σκλάβοι χωρίς κανένα δικαίωμα. Αυτό καταδικάζει τους αδερφούς και τις αδερφές μας σε θάνατο.

Μετά από αυτές τις χειρονομίες, οι ιμπεριαλιστές και τα σκυλιά τους άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως.

Περίπου μια εβδομάδα πριν η φάρσα της "εκεχειρίας" που ανακοινώθηκε από τον Ομπάμα και τον εκτελεστή του, τον Πούτιν, κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του κόσμου. Ο Άσαντ - που ποτέ δεν έπαψε να σφάζει - εξαπέλυσε την επίθεσή του ενάντια στα αδέρφια μας στη Γκούτα και στη Ντούμα (λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Δαμασκό, πρωτεύουσα της αγαπημένης μας γης), στη Χομς, στη Χαμά και στη Λατάκεια. Εντωμεταξύ, στο Αλέππο (Χαλέπι) προσπαθούσαμε να ανασυνταχθούμε, κάνοντας επιθέσεις και στήνοντας ενέδρες στις πολεμικές μηχανές του Πούτιν και στους μισθοφόρους του Μπασάρ, του Ιράν και της Χεζμπολλάχ.

Την ίδια στιγμή, οι στρατηγοί του FSA (Ελεύθερος Συριακός Στρατός) ελέγχουν εκείνους που φυλάσσουν τα αποθεματα όπλων και πυρομαχικών στην πόλη Ιντλίμπ, που τα χρησιμοποίησαν μόνο για να επιβληθούν σε όσους μένουν εκεί. Οι ίδιοι αυτοί στρατηγοί του FSA και η "επίσημη αντιπολίτευση" της αστικής τάξης υποκρίθηκαν πως αποχώρησαν από τη διάσκεψη της Γενεύης, διατεινόμενοι πως υπερασπίζονται τους 70 χιλιάδες αδερφούς μας παρατημένους στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, αφότου ο Άσαντ και το ISIS βομβάρδισαν τον καταυλισμό όπου αυτοί έμεναν.

Γνωρίζουμε πως αυτή η αστική αντιπολίτευση, που δεν εξελέγη και από κανέναν, δεν άφησε ποτέ τις συνομιλίες στη Γενεύη και πως συνεχίζει να συνωμοτεί κεκλεισμένων των θυρών με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τη Ρωσία, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τον Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον όσων πραγματικά αντιστέκονται κάτω από τις σημαίες της επανάστασης του 2011, που ξεκίνησε για ψωμί και ελευθερία.



Μην εγκαταλείποντας την προσπάθεια, τόσο στο Αλέππο όσο και στις γύρω περιοχές οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν να συντονίζονται προκειμένου να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας καλύτερα ενάντια στην επίθεση του Άσαντ. Ο τελευταίος, όταν δεν στάθηκε ικανός να μπει με δικά του στρατεύματα μέσα στις περιοχές που δεν κατείχε, δεν δίστασε να καλέσει τον εκτελεστή Πούτιν - ο οποίος ποτέ δεν απέσυρε τις δυνάμεις του από τη Συρία - και αμφότεροι εξαπέλυσαν μια επιχείρηση εξόντωσής μας για χάρη των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Από την προηγούμενη Τετάρτη έχουν πέσει πάνω από 1.000 βόμβες στο Αλέππο και στα προάστια και έχουν ισοπεδωθεί 3 νοσοκομεία. Εντωμεταξύ, τόσο στη Ντούμα όσο και στη Γκούτα ή στη Λατάκεια, οι στρατηγοί του FSA έχουν συμφωνήσει με τους μισθοφόρους του Άσαντ μια "κατάπαυση πυρός" με την δικαιολογία πως έπρεπε να αφήσουν τα ψίχουλα ανθρωπισμού του ΟΗΕ να περάσουν μέσα στην πόλη, ενώ έπεισαν εκείνους που αγωνίζονται να ανταλλάξουν τα όπλα τους με ένα πακέτο ρύζι. Από την άλλη πλευρά, οι στρατηγοί του FSA και οι οικογένειές τους είναι ελεύθερες να φύγουν. Είναι στρατηγοί χωρίς μάχη, επιστρέφουν εκεί όπου πάντα ανήκαν: στα πολυτελή ξενοδοχεία. Αυτοί οι δειλοί παρέδωσαν χωρίς έλεος στα αντίποινα του Άσαντ τα γενναία αδέρφια μας που έχουν αντισταθεί μέρες και μέρες, μετά από λιμούς και σφαγές που ο Άσαντ διέταξε.

Αλλά το Αλέππο εξαιρείται από την "εκεχειρία" γιατί εδώ ο κόσμος των στρατηγών δεν αξίζει σχεδόν τίποτα. Σε κάποιες ομάδες οι νέοι αγωνιστές είναι που διαλέγουν και ανακαλούν τους στρατηγούς τους, και εκείνοι οι στρατηγοί έχουν υποχρεώσεις αντί εξουσίες. Γι' αυτό η σφαγή έχει κεντρικό στόχο εδώ. Είναι λόγω αυτού του τύπου οργάνωσης όπου καθένας έχει μια φωνή, καθένας ψηφίζει και όποιος είναι καλύτερος μαχητής ηγείται. Και αυτό γιατί η πείνα και η επιθυμία μιας αξιοπρεπούς ζωής οδηγούν τον αγώνα μας.

Θέλουν να μας σβήσουν από προσώπου γης, όπως κάνουν και με τους πρόσφυγες, τους αδερφούς και τις αδερφές μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αλλά ακόμη κι έτσι αρνούμαστε να αφήσουμε κάτω τα όπλα, και λίγες ώρες πριν την εργατική πρωτομαγιά δηλώνουμε: δεν θα υπάρξει ούτε λήθη ούτε συγχώρεση για εκείνους που μας σφάζουν, ούτε για όσους το βουλώνουν μπρος στη σφαγή και σιγούν τις κραυγές του πόνου μας. Ούτε για εκείνους που λασπολογούν εμάς και τις κραυγές του πολέμου, για εκείνους που μιλούν εκ μέρους της επανάστασης αλλά στην πράξη την έχουν αποκηρύξει.

Για μια πρωτομαγιά διεθνιστικής αλληλεγγύης στην αντίσταση της κατακρεουργημένης Συρίας!

Στα όπλα για τους εκτοπισμένους εντός της ματωμένης Συρίας!

Στα όπλα για τους αδερφούς και τις αδερφές μας στα συνοριακά γκέτο του τόπου μας!

Έκκληση για ιατρική βοήθεια για παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους στο Αλέππο και σε όλη τη Συρία!

Η 1η Μάη είναι η μέρα μας. Ας μην την χαρίζουμε στη μπουρζουαζία και ας δείξουμε στον κόσμο πως, ενωμένη, η εργατική τάξη είναι ορατή και ανίκητη!


Ταξιαρχία Leon Sedov Σάββατο, 30 Απρίλη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου