Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα σωματείων και συλλογικοτήτων από τα προάστια του Πειραιά για τις 18/9


Αναδημοσίευση από το blog της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας
(16/09/15)

Ανοιχτό Κάλεσμα σωματείων και συλλογικοτήτων για τις 18/9

Δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα οι φασίστες, παρά την απομόνωση και τη λαϊκή κατακραυγή ,συνεχίζουν να σπέρνουν το δηλητήριό τους προσπαθώντας να προβάλλουν ένα νέο, πιο κοινωνικό πρόσωπο βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στα πλαίσια της κρίσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού.


Το δήθεν αντιμνημονιακό τους προσωπείο εξαντλείται μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Η υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγαλοεφοπλιστών, η δημιουργία δουλεμπορικού σωματείου στη Ζώνη, η από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των 4 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου ότι «η ρήξη σήμερα θα ήταν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους», η υποστήριξη του «ευρώ με σκληρούς όρους» και της Ευρώπης-φρούριο των πολέμων, των πογκρόμ και των φραχτών που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορά της, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και της εργοδοσίας. Στην πραγματικότητα οι χρυσαυγίτες δεν έχουν σκοπό και δεν πρόκειται ποτέ να συγκρουστούν με τα μνημόνια και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό που κάνουν κατά κύριο λόγο και με συστηματικό τρόπο είναι να επιχειρούν να στρέψουν το λαϊκό θυμό ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, της γης τους κολασμένους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικά υπεύθυνους ,το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές. Οι μόνοι υπεύθυνοι για όλο αυτό το προσφυγικό ρεύμα είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τα αιμοσταγή καθεστώτα και η στήριξη τους -άμεση & έμμεση- απο τη δύση, την ΕΕ και τις Ελληνικές κυβερνήσεις.
 

Παράλληλα, πέντε μήνες μετά την έναρξη της δίκης, φάνηκε ότι το κράτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχαν σκοπό να αντιμετωπίσουν στα σοβαρά τη ΧΑ με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη ξεκινήσει η ουσιαστική της διαδικασία, ενώ όλη η ηγετική ομάδα βρίσκεται εκτός φυλακής.

Οι μόνοι που μπορούν στην πράξη να τσακίσουν τα σχέδια των φασιστών, να τους απομονώσουν και να τους στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι το μαχητικό εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, μαζί με τον οργανωμένο λαό. Η ματαίωση της προεκλογικής φασιστοσύναξης στο κέντρο του Πειραιά στις 11/9, που τους χάλασε τα σχέδια και τους απομονώσε στα γραφεία τους, το απέδειξε στην πράξη.
 

Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες και εν μέσω προεκλογικής περιόδου το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να ξαναβγεί δυναμικά στο δρόμο. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στις πολιτικές παλιών και νέων μνημονίων, της Ε.Ε., των κυβερνήσεών τους, της φτώχειας , του αυταρχισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων και έχει σαν βασική και απαραίτητη πτυχή την υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών.
 

Η 18η του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δε θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. Το χρωστάμε στη μνήμη του Παύλου.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα, σύλλογο, μαθητική κοινότητα, τους γονείς, τους δασκάλους, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νεολαίο να συμμετάσχει μαζικά στην Αντιφασιστική πορεία τιμής και μνήμης στις γειτονιές του Παύλου με σκοπό να υπενθυμίσουμε, να παρέμβουμε και να ριζώσουμε βαθιά στο λαό αντιφασιστικές συνειδήσεις και πρακτικές μακριά απο λογικές που λειτουργούν μακριά και έξω απο το ίδιο το κίνημα, και το απομονώνουν.

• Αμεση καταδίκη των δολοφόνων της Χ.Α
• Άσυλο στους πρόσφυγες- Νομιμοποίηση των μεταναστών - Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά
• Κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων ,παλιών και νέων.
• Δουλειά στους άνεργους - φορολογία στους πλούσιους


Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18/09 ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
στις 18.00 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Π.Ε.Ν.Ε.Ν
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Τοπική Επιτροπή ΕΙΝΑΠ Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο
Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά
ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου-Νίκαιας


*Το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς υπογραφές σωματείων, συλλόγων και συλλογικοτητων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου