Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η εκκλησία στο πλευρό του δήμου Καβάλας για το μνημείο του ολοκαυτώματος στην πόλη



Είναι γνωστή η αντισημιτική ενέργεια του Δήμου Καβάλας να ακυρώσει την τοποθέτηση μνημείου για τους 1484 Εβραίους που εξοντώθηκαν από τους Ναζί (βλ. εδώ για τη Shoah στην πόλη της Καβάλας κι εδώ την ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Καβάλας για την απόφαση του Δήμου). Τώρα ήρθε και η τοπική εκκλησία να προστεθεί στη χορεία των αντισημιτών, που δυστυχώς στην Ελλάδα εξακολουθούν να μπορούν άνετα σε επίπεδο δημόσιου λόγου να εμφανίζουν τις αποκρουστικές απόψεις τους ως περίπου αυτονόητες ... Ακολουθεί αναδημοσίευση ενός σχολίου από το blog Grassrootreuter (19/05/15)

Ήρθε η σειρά της εκκλησίας να σταθεί στο πλευρό του δήμου Καβάλας, αντιδρώντας για την ανέγερση του μνημείου για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης και την θανάτωση τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η μητρόπολη Φιλίππων σε μια εμετική ανακοίνωση που εξέδωσε μας πληροφορεί ότι δεν υπάρχει λόγος να ανεγερθεί μνημείο για τους Εβραίους που θανατώθηκαν σε άλλη χώρα (εννοώντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Πολωνία και την Γερμανία), ακόμα περισσότερο να περιλαμβάνει την “πεντάλφα” εννοώντας το άστρο του Δαβίδ. Συνεχίζοντας η ανακοίνωση περνά σε μια ωμή σχετικοποίηση του εγκλήματος των εγκλημάτων με άλλα τραγικά γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία ή και με εθνικούς μύθους με στόχο φυσικά την υποτίμηση της σημασίας του πρώτου.


Είναι ξεκάθαρο ότι ο αντισημιτισμός αποτελεί δομικό στοιχείο του ορθόδοξου χριστιανικού φονταμενταλισμού και πρέπει να βρει κομμουνιστές και αντιφασίστες προετοιμασμένους στην πρώτη γραμμή μάχης για την συντριβή του σκοταδισμού. Καλούμε σε συμμετοχή σε οποιαδήποτε παραπέρα δράση καλέσει η Ελληνική Εβραϊκή κοινότητα.

Καμία ανοχή στον αντισημιτισμό, αντιφασιστική αλληλεγγύη με την Ελληνική εβραϊκή κοινότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση των Παπάδων της μητρόπολης Φιλίππων εδώ: http://www.xronometro.com/mitropoli-anakoinosi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου