Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Φασιστική επίθεση στον Μπερντέ


Αναδημοσίευση από το Athens Indymedia
(09/04/15)

Για τη φασιστική επίθεση στο Μπερντέ
 

Τα ξημερώματα της Τρίτης 07/04 πραγματοποιήθηκε αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση εναντίον του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου "Μπερντές" στα Άνω Ιλίσια, με μόνη υλική ζημιά το σπάσιμο ενός τζαμιού. Δεν είναι η πρώτη φορά που το στέκι δέχεται φασιστική-παρακρατική επίθεση, αφού και στο παρελθόν έχουν επιχειρήσει διάφορα φασιστοειδή να χτυπήσουν τον χώρο και τη δράση του στη γειτονιά.

Ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "Μπερντές" λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2011 και μέσα στο χώρο λειτουργούν διάφορες πολιτιστικές ομάδες και πολιτικές συνελεύσεις, διοργανώνονται πολιτικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά και πολλά άλλα. Όσες ομάδες και εγχειρήματα στεγάζονται στο χώρο λειτουργούν χωρίς ιεραρχίες, ειδικούς, και εμπορευματικές λογικές. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη λειτουργία του ίδιου του χώρου, όπου όλα αποφασίζονται και συνδιαμορφώνονται στη διαχειριστική συνέλευση, η οποία είναι ανοιχτή στον καθένα και στην καθεμία που θέλει να συμμετέχει. Έχουμε δημιουργήσει έτσι στη γειτονιά ένα κοινωνικό πεδίο αυτοοργάνωσης και αντίστασης, εχθρικό απέναντι σε κάθε είδους φασιστικές νοοτροπίες και πρακτικές.

Μέσα από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τις καταλήψεις όλοι και όλες εμείς δημιουργούμε κοινότητες αγώνα στις γειτονιές μας και χτίζουμε καθημερινά σχέσεις αλληλεγγύης. Αυτές τις σχέσεις προσπαθούν να διαρρήξουν τέτοιες φασιστικές επιθέσεις και αυτές τις σχέσεις θα υπερασπιστούμε.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Μπερντές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου