Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Δεύτερος νεκρός στις φυλακές Δομοκού


Αναδημοσίευση από http://www.efsyn.gr

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης (3/2) ο κρατούμενος στην Δ πτέρυγα των φυλακών Δομοκού Μ.Α., 52 ετών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατουμένων του, ο άνθρωπος ζητούσε από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας γιατρό και ποτέ το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε. Τελικά πέθανε στα χέρια του σωφρονιστικού συστήματος που ευθύνεται για τη ζωή των κρατουμένων, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα άλλος ένας κρατούμενος, ο Ε.Γ., πέθανε κι αυτός αβοήθητος στην ίδια πτέρυγα.

Οι φυλακές Δομοκού, που χτίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση Σαμαρά ως «υψίστης ασφαλείας», μετρούν μέσα σε ένα μόλις μήνα 2 νεκρούς, με τους κρατούμενους να είναι ανάστατοι. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αναμένεται μέσα στην ημέρα να δώσει την αναγκαία προσοχή και να διατάξει αμέσως έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των δύο κρατουμένων.

Δεν είναι ανεκτό από κανέναν να αφήνει η πολιτεία αβοήθητους τους ανθρώπους που βρίσκονται απολύτως στην ευθύνη της.

Θα πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους κρατούμενους των οποίων παραβιάζονται μέχρι σήμερα τα αυτονόητα δικαιώματα στην υγεία και στην ασφάλεια.

Όπως ενημέρωσαν την «Εφ.Συν.» κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού (από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας και την πτέρυγα Β2), αρνούνται να μπουν στα κελιά τους και να δεχθούν συσσίτιο ζητώντας να ενημερωθούν από το διευθυντή των φυλακών και τον εισαγγελέα για τα αίτια θανάτων των δυο κρατουμένων. Επίσης, ζητούν να υπάρξει άμεσα ιατρική κάλυψη στις φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου