Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σύντομη ανταπόκριση από την πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης


Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Βύρωνα στήριξε με την παρουσία μελών της την πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας την Παρασκευή 31/10, και η όποια πραγματοποιήθηκε ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ("κέντρα κράτησης μεταναστών") και για την εκδήλωση της αλληλεγγύης μας στους μετανάστες που διώκονται για την εξέγερση του καλοκαιριού του '13 στην Αμυγδαλέζα. Η πορεία ήταν αρκετά μαζική, κάλυψε μεγάλο κομμάτι της περιοχής των Πατησίων και είχε δυναμικό παλμό. 

Η δίκη των μεταναστών που κατηγορούνται για την εξέγερση της Αμυγδαλέζας ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 3/11 (πρωτοδικείο Δέγλερη) όπου, μέσα σε απαράδεκτες και πάλι συνθήκες, δικάζονται οι άνθρωποι που έκαναν το αυτονόητο, αγωνίστηκαν για την αξιοπρέπεια και την ζωή τους απέναντι στους ανθρωποφύλακες, στις συνθήκες εγκλεισμού και στην ευρωπαϊκή πολιτική συγχρονής ταφής που ακολουθείται εδώ και μία δεκαετία.

Φωτογραφίες από την πορεία δημοσιεύθηκαν στο blog στ:οργή

Στο youtube αναρτήθηκε επίσης κι ένα βίντεο από τη μεταγωγή από τα δικαστήρια στη Δέγλερη των 25 προφυλακισμένων διωκόμενων μεταναστών μετά τη λήξη της 1ης συνεδρίασης της δίκης για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα (10/08/2013). H επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή 07/11 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Δέγλερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου