Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον...στιγμιότυπο από το γκέτο της Βαρσοβίας, τον Απρίλη του 1943, κατά την καταστολή της εξέγερσης των έγκλειστων Εβραίων


Ο φασισμός δεν είναι μια τηλεοπτική φούσκα. Δεν αναπτύχθηκε ξαφνικά και δε θα ξεφουσκώσει εύκολα.

Στο Βύρωνα, μια πόλη προσφυγική, οι φασίστες μπορεί να μη φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα ενεργό δράση, όμως τα αποτελέσματα των εκλογών του 2012 δείχνουν ότι και εδώ οι φασίστες έχουν βρει ευήκοα ώτα. Η ΧΑ από 0,38% (114 ψήφοι) που είχε πάρει στις βουλευτικές του 2009, τον Ιούνιο του 2012 έφτασε το ανατριχιαστικό 5,82% (1.696 ψήφοι). Στις τελευταίες ευρωεκλογές το ποσοστό τους ανέβηκε κι άλλο: 8,04% (2.120 ψήφοι). Και δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Όσοι και όσες συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Βύρωνα, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, πολιτικά ανένταχτοι και μη, θέλουμε να αναδείξουμε στην τοπική κοινωνία ότι το φαινόμενο του φασισμού δεν είναι απλά άλλο ένα πρόβλημα που γέννησε η κρίση, αλλά υπονομεύει το μέλλον μας και τις ζωές μας, όντας το μακρύ χέρι του συστήματος.

Φιλοδοξούμε ότι μέσα από τις δράσεις μας, αλληλέγγυοι/ες με τα υπόλοιπα κινήματα, θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε ώστε να μπει φρένο και στο φασισμό αλλά και στο ρατσισμό.

...δεν θα πεθάνει μόνος- Δράσε μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου