Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης από νεοναζί στην Κατάληψη ΑνάληψηςΑναδημοσίευση από το blog της Κατάληψης Ανάληψης.

Το πρωί της Κυριακής 3/1 στις 6.15 η ώρα, μετά τη λήξη συναυλίας hip-hop στην Κατάληψη της Ανάληψης, ομάδα οκτώ -από όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε- φασιστών, πλησίασε το πάρκο της Ανάληψης.

Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να επιτεθούν σε σύντροφο που βρισκόταν στον περίβολο χώρο της κατάληψης. Ο σύντροφος τους έλουσε με το λάστιχο του νερού και μπήκε στην κατάληψη κλείνοντας την πόρτα. Οι φασίστες χαιρετώντας ναζιστικά (και βρίζοντας τον Παύλο Φύσσα) επιτέθηκαν αρχικά στην πόρτα, και αμέσως άρχισε σύγκρουση με παλούκια, καρέκλες, ποτήρια, κανάτες και τσιμεντόλιθους, μέσα απο τις σπασμένες τζαμαρίες μεταξύ των φασιστών και τεσσάρων συντρόφων που βρίσκονταν στην είσοδο της κατάληψης. Την ίδια στιγμή ένας σύντροφος και μια συντρόφισσα έκαναν τηλέφωνα και μάζευαν αμυντικά υλικά. Όταν οι φασίστες αντιλήφθηκαν ότι οι σύντροφοι προσπαθούσαν να ανοίξουν την πόρτα της κατάληψης για να βγούνε έξω (είχε μπλοκάρει από τα χτυπήματα), ενώ ερχόντουσταν και άλλοι σύντροφοι από τη γειτονιά, τράπηκαν σε φυγή προς την οδό Φορμίωνος, όπου διέφυγαν με μηχανάκια. Όλο το σκηνικό κράτησε δέκα λέπτα, με μοναδική δική μας απώλεια μια διαλυμένη πόρτα, ενώ απο την μεριά των φασιστών χτυπημένα κεφάλια και κομμάτια από σπασμένα κράνη.
 
Παρατηρούμε αύξηση των επιθέσεων από νεοναζιστικά στοιχεία στους κοινωνικούς χώρους των γειτονιών μας (επίθεση στο στέκι της συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου στις 1/12) πράγμα το οποίο τα προηγούμενα χρόνια ήταν αδιανόητο, καθώς η παρουσία των φασιστών είχε εξουδετερωθεί ολοκληρωτικά. Αφήνουμε για αργότερα την αυτοκριτική που μας αναλογεί και τις αναλύσεις και λέμε μόνο ένα πράγμα…

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ!

Παρασκευή 8/1 ανοιχτή συνέλευση στις 19.30

Συνέλευση Κατάληψης Ανάληψης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου