Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

εκεί όπου δεν έρχεται ακόμα η ελπίδα


Στις 26 Ιανουαρίου ένας αστεροειδής θα περάσει κοντά στη γη

Ο ήλιος θα ανατείλει στις 07:34
Τα μαγαζιά και οι τράπεζες θα ανοίξουν μετά τις 08:00
Οι γονείς θα συνεχίσουν να ανησυχούν για τους βαθμούς των παιδιών

Αλλά καμία οικογένεια δεν θα ανησυχεί μη βρεθεί στο δρόμο ....

.... αρκεί να είναι οικογένεια πολιτογραφημένη ως ελληνική.

Γιατί στις 26 Ιανουαρίου οι ανθρωποφύλακες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά θα πάνε κι αυτοί κανονικά στη δουλειά τους. Μετανάστες θα μπαίνουν κατά εκατοντάδες σε σάπιες βάρκες και τα σκάφη του συνοριακού στρατού της Ευρώπης-φρουρίου θα συνεχίσουν το καθημερινό κυνήγι των παρανόμως εισελθόντων.

Γιατί όλον αυτόν τον καιρό στα προεκλογικά πάνελ ενώ κατακλυστήκαμε από διαβεβαιώσεις περί 'πραγματικής διαπραγμάτευσης', μονάχα από σπόντα, και χαμηλόφωνα, ακούσαμε να γίνεται λόγος για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, αλλά συρματοπλέγματα.

Γιατί, τελικά, η κοινωνία που θα ξαναβάλει τις μηχανές της μπροστά "από αύριο το πρωί", όλο αυτό το σύνολο εκμεταλλευτικών σχέσεων, καταπιέσεων, ανισοτήτων που συγκροτούν την καθημερινή, χειροπιαστή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας, είναι εκείνη εντός της οποίας, και για την αναπαραγωγή της οποίας, χτίστηκαν τέτοια στρατόπεδα.

Και έχουμε, επομένως, κάμποσους σοβαρούς λόγους να αναρωτιόμαστε αν, εφόσον στις 26 Ιανουαρίου όλα συνεχίσουν λίγο ως πολύ να είναι όπως τα έχουμε συνηθίσει, θα τηρηθεί πράγματι η δέσμευση ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα κλείσουν, ή αν θα αντικατασταθούν από κέντρα εξευγενισμένου εγκλεισμού, στα πλαίσια της ίδιας κατασταλτικής ευρωπαϊκής πολιτικής (που δεν ανατρέπεται μέσα από εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά μονάχα μέσα από μαχητικούς αγώνες διαρκείας).

Προς το παρόν, ας κρατήσουμε ορισμένες εικόνες χαρακτηριστικές της τωρινής ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως καταγράφονται στο βίντεο που ακολουθεί.

L.

Τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν απόπειρα αυτοκτονίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου

Αναδημοσίευση από το κανάλι του Epoca Libera στο youtube (18/01/15)

 
 
Βίντεο ντοκουμέντο: Αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά βίντεο που τραβήχτηκαν από τα κινητά κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών Κορίνθου. Αρχικά αναρτήθηκαν στο facebook σε λογαριασμό πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που ήδη έχει διαφύγει από την Ελλάδα και βρίσκεται στη Γερμανία. 

Σε χρονική σειρά παρακολουθούμε: Στο πρώτο βίντεο κρατούμενος προερχόμενος από το Αφγανιστάν έχει σκαρφαλώσει στην στέγη του κτιρίου του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου και αποπειράται να αυτοκτονήσει και τα ΜΑΤ καλούνται για να αντιμετωπίσουν το συμβάν. Στο δεύτερο βίντεο οι άλλοι κρατούμενοι βλέποντας απο τα παράθυρα τα ΜΑΤ και τον συγκρατούμενο τους στην σκεπή φωνάζουν, μερικοί δε από αυτούς βγαίνουν έξω από το κτίριο. Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν όσους βγαίνουν έξω και κάνουν χρήση χημικών. Κρατούμενοι από τα παράθυρα παρακαλούν τα ΜΑΤ να φύγουν για να μην αυτοκτονήσει ο κρατούμενος που είναι στη στέγη. Οι εικόνες κολαστηρίου συνεχίζονται στο τρίτο βίντεο όπου τα ΜΑΤ επιτίθενται σε κρατούμενους μετανάστες που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και αρνούνται να μπουν στο κτίριο. Στο τέταρτο βίντεο παρακολουθούμε μέσα στο κτίριο του ασφυκτικά γεμάτου στρατοπέδου συγκέντρωσης τους μετανάστες να τρέχουν κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον.
 

Εικόνες που δεν περιγράφονται και αποκαλύπτουν την εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένων μεταναστών.
 

Στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου έχουν αναφερθεί επανειλημμένα απόπειρες αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου