Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Θάνατος κρατουμένου στην Αμυγδαλέζα

Αναδημοσίευση από www.thepressproject.gr

Στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας άφησε την τελευταία του πνοή 50χρονος πακιστανικής καταγωγής, το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για τον τρίτο καταγεγραμμένο θάνατο κρατουμένου σε κέντρο για ιατρικούς λόγους.
Ο κρατούμενος, γύρω στις 4 το απόγευμα, μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Αμυγδαλέζας με εισρόφηση. Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη με απινιδωτή και με καρδιακή αναζωογόνηση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο κρατούμενος κατέληξε στην Αμυγδαλέζα και η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.
Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διεξάγεται αναμένονται τη Δευτέρα.
Πρόκειται για τον τρίτο γνωστό θάνατο κρατούμενου στα κέντρα κράτησης για ιατρικούς λόγους. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κέντρων είναι ελλιπής και οι συνθήκες κράτησης εξαιρετικά νοσογόνες.
Ένας κρατούμενος είχε χάσει τη ζωή του πέρυσι τον Ιούλιο στο Σισμανόγλειο από νόσημα, που δεν διαγνώστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Άλλος κρατούμενος είχε καταλήξει στον Ευαγγελισμό τον Νοέμβριο λόγω σοβαρής ασθένειας που και αυτή δεν αντιμετωπίστηκε στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.
Στους θανάτους αυτούς προστίθενται δύο θάνατοι από αυτοκτονία σε κρατητήρια της Δυτικής Μακεδονίας πέρυσι το καλοκαίρι και άλλος θάνατος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου